Végre itt a várva várt cseresznyeszezon és ennek örömére ma nekiláttam a rég kinézett clafoutis receptnek. Most, hogy beszereztem egy klasszikus kerek piteformát, épp itt volt az ideje, hogy felavassam. A ropogós cseresznyék vasárnap óta ezt várták, nem kevésbé én.
Hozzávalók (egy 28 cm-es piteformához):
4 tojás
15 dkg liszt
2 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl tej
fél kg cseresznye
- A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verem.
- A lisztet elkeverem a sütőporral, és az egészet óvatosan a tojásokhoz adom.
- Lassan hozzáadom a tejet is, majd 20 percre a hűtőbe teszem az így kapott masszát.
- A cseresznyét kimagozom és egy papírtörlővel fedett tányérra teszem.
- Ha letelt a 20 perc, a piteformát vékonyan kivajazom, majd a tészta felét ráöntöm. Erre jöhet a cseresznye, végül a tészta másik fele.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm.
- Akkor jó, ha ruganyos, egy kicsit szinte folyós marad a tészta. Szórjuk meg a tetejét porcukorral. Langyosan tálaljuk, de hidegen is nagyon klassz.
Hajaj,de jól néz ki, már összement a számban a nyál!!Pedig most tüntettem el egy kis muffint rebarbarás-epres lekvárral...hmmm! megyek és iszok egy jó nagy pohár vizet :D
VálaszTörlés