Hozzávalók (kb.10 tekercshez):
25 dkg liszt
3 dkg cukor
1,5 dl tej
1,5 dkg olvasztott vaj
1,5 dkg élesztő
fél tojás
csipet só
a töltelékhez:
5-6 puha szilva
10 dkg áfonya
cukor
- Fél dl langyos tejben elkeverek fél ek cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.
- A liszthez hozzáadom a maradék cukrot, a tojást, a vajat, az 1 dl tejet, és hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt is. Alaposan kidolgozom és meleg helyen duplájára kelesztem.
- A szilvákat összevágom és ízlés szerinti mennyiségű cukorral 10 perc alatt puhára főzöm, majd lehűtöm.
- A tésztát lisztezett deszkára borítom, átgyúrom, majd téglalap formájúra kinyújtom. A szilva pürét rásimítom, rászórom az áfonyát is és óvatosan feltekerem.
- Egy hőálló edényt kivajazok és belisztezek, a csigákat szorosan egymás mellé teszem, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütöm (kb. 35-40 perc alatt, hogy a közepe is átsüljön).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése