2016. január 22., péntek

Lencsés-padlizsános tésztasaláta


Hozzávalók:
25 dkg tészta (pl. rigatoni)
8 dkg lencse
1 kisebb padlizsán
1 kápia paprika
5 dkg feta sajt
3 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg rukola
5 g friss koriander
bors


  • A tésztát, és a lencsét sós vízben kifőzzük, mindkettőt kihűtjük. 
  • A padlizsánt felkarikázzuk, kis háromszögekre vágjuk és kevés sóval megszórva, olívaolajon átpirítjuk.
  • A paprikát felcsíkozzuk és olajon kicsit átsütjük. 
  • A rukolát és a koriandert összetépkedjük.
  • Egy nagy tálba teszünk az eddig előkészített alapanyagokat, meglocsoljuk az ecettel és az olajjal, borssal, és ha még szükséges, sóval ízesítjük. 
  • Alaposan összeforgatjuk a salátát, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. 
  • Tálaláskor megszórjuk morzsolt fetával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése