2018. február 15., csütörtök

Biscotti, az olaszok kedvence



Hozzávalók:
16 dkg liszt
13,5 dkg cukor
3 dkg durvára darált zabpehely
fél tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
1/4 tk só
negyed citrom leve
2 tojás
2 ek olaj
5 dkg aszalt áfonya
5 dkg aszalt meggy
4 dkg mandula


  • A lisztet elkeverjük a cukorral,a  sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, hozzáadjuk a zabpelyhet is. Belefacsarjuk a citrom levét, majd hozzáöntjük az olajjal kikevert tojást.
  • Nagyrészt összedolgozzuk és hozzáadjuk az aszalványokat, valamint a szemenként kettévágott mandulát is.
  • Egy sütőpapírral bélelt tepsire, lisztes kézzel kirakjuk a masszát és egy 10x30-as téglalappá formázzuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon 30 percig sütjük.
  • Ha megsült, megvárjuk, amíg kihűl, majd ujjnyi csíkokra szeleteljük. Elfordítjuk őket, és egymás mellé helyezzük a tepsin. Kb. 40 percig sütjük 120 fokon, félidőben átfordítjuk, hogy mindkét oldala aranybarnára süljön.

Eredeti recept: Márk Szonja: Édes ajándékok, 2016.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése