2011. április 28., csütörtök

Rakott burgonya spenóttal, cukkinivel

A hagyományos rakott krumplitól ez elég sokban különbözik: nincs benne se tojás, se kolbász, se tejföl. Van viszont isteni füstölt sonka, cukkini, és nem utolsósorban a legfrissebb kedvenc, a spenót. Na és persze gomba, amit nem akárkitől, hanem a legjobb pizzasütőtől kaptam tegnap (aki nem mellesleg remek novellákat is ír, publikál a blogján).

A hozzávalók (3-4 személyre):
8 nagyobb szem burgonya
5-6 nagyobb fej gomba
1 vékonyabb cukkini
30 dkg spenót
20 dkg füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
2 dl tejszín
mozzarella vagy ízlés szerint bármilyen sajt
só, bors, kakukkfű
olaj
  • A krumplit meghámozom és felkarikázom, majd sós vízben félig puhára főzöm. 
  • A gombát megtisztítom, felaprítom, és a kissé megpirított hagymára teszem. Sóval és borssal ízesítem.
  • A cukkinit karikákra vágom, kevés sóval megszórom.
  • A spenótot kissé felaprítom.
  • A cukkinit, majd pár perc múlva a spenótot és a sonkát is a gombához teszem, és együtt 10 percig sütöm még a serpenyőben, ízesítve zúzott fokhagymával és kakukkfűvel.
  • A leszűrt krumplikarikákat és a spenótos-cukkinis "tölteléket" egymásra rétegezve egy kivajazott jénaiba rakosgatom, közben meglocsolva a tejszínnel.
  • A tetejére mozzarellát vágok, és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése