2011. április 21., csütörtök

Spenótos-gombás quiche paradicsomkarikákkal

A legutóbb sütött quiche olyannyira ízlett, hogy ki szerettem volna próbálni egy újabb változatát. Az elmúlt napokban igencsak megmozgatta a fantáziámat a spenót, így hát ma be is vásároltam belőle a zöldségesnél. Került még mellé pár gomba, paradicsom és újhagyma is - a nehezen túl is voltam.

Hozzávalók:
A tészta receptjét itt találhatjátok.
A töltelékhez:
30 dkg spenót
3 nagyobb fej gomba
1 szál újhagyma
1 fej paradicsom
1 kis pohár tejföl
2 dl tejszín
3 tojás
10 dkg juhtúró
2 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű
kevés sütőpor
kevés vaj
  • Ha a tésztát összegyúrtuk, 20-25 percre tegyük a hűtőbe egy fóliába csomagolva.
  • Közben készítsük el a tölteléket. A spenótot tisztítsuk meg, a vastagabb szárakat csípjük le. 
  • Egy serpenyőben egy kevés vajon, zúzott fokhagymával és sóval pároljuk meg, majd ha készen van, egy deszkán vágjuk össze. A gombát aprítsuk fel és olajon, kakukkfűvel ízesítve 4-5 percig puhítsuk. 
  • A tojásokat, a tejszínt, a tejfölt, a juhtúrót és a sütőport keverjük el, adjunk hozzá egy fél teáskanál sütőport és kevés borsot. 
  • A paradicsomot és az újhagymát vágjuk karikákra.
  • A tejszínes töltelékhez adjuk a gombát és a spenótot, valamint az újhagymát.
  • Egy 26 cm-es formát kivajazunk és kilisztezünk, majd a kinyújtott tésztát belesimítjuk és peremet csinálunk neki. A tölteléket ráöntjük, a paradicsomszeleteket elhelyezzük a tetején.
  • 180 fokon 40-45 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése