Az utóbbi napokban egy visegrádi utazás, valamint legény- és lánybúcsúk miatt hanyagoltam a blogot, és már nagyon hiányzott az, hogy süssek-főzzek. Megint csak az az elv győzött, hogy abból készítek valamit, amit itthon találok. Így került egy sütibe az étcsokoládé, a kesudió és a szilvalekvár.
Hozzávalók:
4 tojás (sárgája és fehérje különválasztva)
2 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2-3 evőkanál kakaópor
5 dkg kesudió
1/3 tábla étcsokoládé
2 evőkanál szilvalekvár
- A kettéválasztott tojásokból a jól ismert módon kakaós piskótatésztát keverek
- A kesudiót és az étcsokit durvára aprítom
- Ezeket a tésztához szórom, amibe 2 evőkanál lekvárt is teszek
- Kivajazott és kilisztezett szögletes kenyérformába öntöm a tésztát
- 160-180 fokon addig sütöm, amíg szép magas nem lesz, valamint tűpróbával ellenőrzöm, hogy belül is kellőképpen átsült-e
Ebből a hármasból sikerült egy igazán finom sütit készíteni. Reggelire, tejjel ideális!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése