2011. április 19., kedd

Kesudiós-kakaós süti szilvalekvárral

Az utóbbi napokban egy visegrádi utazás, valamint legény- és lánybúcsúk miatt hanyagoltam a blogot, és már nagyon hiányzott az, hogy süssek-főzzek. Megint csak az az elv győzött, hogy abból készítek valamit, amit itthon találok. Így került egy sütibe az étcsokoládé, a kesudió és a szilvalekvár.

Hozzávalók:
4 tojás (sárgája és fehérje különválasztva)
2 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2-3 evőkanál kakaópor

5 dkg kesudió
1/3 tábla étcsokoládé
2 evőkanál szilvalekvár

  • A kettéválasztott tojásokból a jól ismert módon kakaós piskótatésztát keverek
  • A kesudiót és az étcsokit durvára aprítom
  • Ezeket a tésztához  szórom, amibe 2 evőkanál lekvárt is teszek
  • Kivajazott és kilisztezett szögletes kenyérformába öntöm a tésztát
  • 160-180 fokon addig sütöm, amíg szép magas nem lesz, valamint tűpróbával ellenőrzöm, hogy belül is kellőképpen átsült-e
Ebből a hármasból sikerült egy igazán finom sütit készíteni. Reggelire, tejjel ideális!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése