2011. április 7., csütörtök

Medvehagymás baguette

Sokat nem is fűznék hozzá. Itt a medvehagyma szezon és szép lassan én is beadtam a derekam, hogy valamit süssek-főzzek belőle. Ez lett hát, és mivel a csokor fele még meg van, ki kell találnom gyorsan, hogyan, mi másba használjam el.

  • A baguette tésztájának receptjét itt megtalálhatjátok, pofon egyszerű szerencsére.
  • A medvehagymát felaprítom és kevés olajon 2-3 percig dinsztelem
  • A tésztát kinyújtom, a hagymát rásimítom és alaposan összedolgozom. Ha kell, fokozatosan adagoljunk hozzá lisztet, hogy könnyebben tudjuk formázni
  • A tésztát 4 részre osztom és mindegyikből baguette formákat sodrok
  • A tetejüket bevagdosom és a felvert tojással megkenem
  • Sütőben 180-200 fokon 30-35 percig sütöm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése