2011. április 5., kedd

Kesudiós-mandulás csigák

Nemrég kóstoltam egy nagyon finom, mandulával töltött péksütit, és azóta tervezgettem, hogy ha legközelebb kelt tésztából készítek valamit, az csakis mandulás lehet. Amikor a piacon álltam sorba a manduláért, megpillantottam a kesudiót is - így lettek hát ők párban a ma sütött csigák töltelékei.

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
2-3 evőkanál cukor
fél pohár tejföl
1 tasak szárított élesztő (500 g liszthez való)
kevés só
1 dl olaj
2,5 dl tej

A töltelékhez:
20 dkg mandula
15 dkg kesudió
kevés vaníliaaroma
cukor
1,5 dl tej

+ 1 tojás a kenéshez
  • A tésztát a felsorolt hozzávalókból elkészítem és 30 percig meleg helyen pihentetem
  • A mandulát és a kesudiót megdarálom, a tejet hozzáöntöm, cukorral és vaníliaaromával ízesítem
  • Ha a tészta megkelt, átgyúrom, és 2 adagra vágom
  • Mindkettőt téglalap alakúra, fél centi vastagságúra nyújtom
  • A mandulás tölteléket egyenletesen eloszlatom és a tésztát a hosszanti felétől hajtva feltekerem

  • A tekercset 1 cm-es szeletekre vágom, és egy kivajazott, kilisztezett tepsire teszem őket, ha kell, kézzel formázhatok rajtuk
  • A felvert tojással megkenem a csigákat és 180 fokon pirosra sütöm őket
  • A másik rudat most kakaóval töltöttem meg, a fentiekkel megegyező módon, azzal a különbséggel, hogy cukorral összekevert kakaóport használtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése