2011. május 26., csütörtök

Kapros-túrós pogácsa

A kapormániám következő állomása ez a pogácsa lett: fogtam a már jól bevált alapreceptemet, egy adag kaprot és túrót, és már sültek is finom falatok.

 
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
3 evőkanál friss, aprított kapor
2 tojás sárgája
1 pohár tejföl
1 csomag instant élesztő
a tetejére 1 egész tojás

  • A fenti hozzávalókból jól formázható tésztát gyúrok.
  • Ha túl ragadós lenne, egy kevés lisztet még teszek hozzá.
  • Alapos összedolgozás után 1-2 órára letakarva hűtőbe teszem (nem kelesztem melegben; persze akkor a legfinomabb, ha egy egész éjszakát pihen).
  • A pihentetés után még egyszer átgyúrom, majd minden nyújtás után a 4 oldalát felhajtom, hogy leveles legyen a tészta. A hajtogatást kb. 4-5x megismétlem.
  • Ha ezzel megvagyok, a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtom, egy éles késsel berácsozom és kiszaggatom a pogikat.
  • A tetejüket a felvert tojással megkenem, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe teszem őket.
  • Adagonként 20-25 perc alatt megsülnek. 

4 megjegyzés:

  1. De jól néz ki!:) A kaprot én is nagyon megszerettem az utobbi időben, amibe csak lehet mindig belecsempészek egy keveset vagy többet a recepttől függöen. Egy kérdésem lenne csak: milyen túróról van szó : tehéntúró vagy juhtúró?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Iza! Nagyon örülök, hogy tetszik :) A közeljövőben akad majd még 2-3 kapros recept! A túró ez esetben tehéntúrót jelent, köszi az észrevételt, már javítva :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a gyors választ! A recept már bekerült a receptes füzetembe, majd ha befejezem a diéta-fogyokúrámat sort keritek az elkészitésére. És várom a többi kapros receptet :D

    VálaszTörlés
  4. Sajnos a pogi tényleg nem kedvez a diétának, de néha muszáj elcsábulni :))Az újabb adag kapor már beszerezve. Most látom, hogy neked is van egy főzős oldalad, bele is ásom magam!

    VálaszTörlés