2011. május 23., hétfő

Pikáns zöldséges szójafasírt golyók kapros joghurttal

A minap jutott eszembe,hogy kiskoromban sokszor csináltunk szójafasírtot, és már évek óta nem ettem. Nagy nehezen sikerült szója granulátumot vennem, így egy kis fantáziával nagyon finom vacsora kerekedett belőle.
Hozzávalók (4 fő részére):
150 g szójagranulátum
2 tojás
1 szál sárgarépa
10 dkg zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
1 negyed fej vöröshagyma
só, bors
darált erős paprika
zsemlemorzsa

A mártáshoz:
1 pohár natúr joghurt
ízlés szerint friss kapor
bors
egy kevés facsart citromlé

  • A szóját felengedem dupla mennyiségű vízzel és 20 percig pihentetem, közben a felkockázott sárgarépát a borsóval együtt megfőzöm.
  • Ezután a vizet kinyomkodom a szójából, majd hozzáütöm a tojást, ízesítem a felsorolt fűszerekkel, beleteszem a zúzott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát, valamint a megfőtt zöldségeket.
  • Ha szükséges, kevés zsemlemorzsát is szórok bele.
  • Kis golyókat formálok a masszából, melyeket zsemlemorzsába forgatok.
  • Olajban pirosra sütőm őket.
  • A kaprot megmosom és felaprítom.
  • A joghurtot ízesítem egy kevés facsart citromlével és borssal, és végül a kaporral.
Hidegen, melegen is igazán finom, érdemes kipróbálni, ha egy kis színt szeretnénk vinni a hétköznapi vacsorákba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése