2011. május 18., szerda

Rebarbarás zabpelyhes keksz

Rég nem csináltam zabpelyhes kekszet, a napokban pedig újra eszembe jutott. Gondoltam, a közelgő nyár jegyében teszek bele valami frisset és savanykásat, így kötöttem ki a rebarbaránál. 
Hozzávalók (25 darabhoz):

8 dkg teljes kiörlésű liszt
4 dkg finomliszt
8 dkg nagy szemű zabpehely
10 dkg vaj
1 tojás
ízlés szerint édesítőszer
vaníliaaroma
egy csipet só
1 szár rebarbara
  • A rebarbarát megtisztítom és apróra vágom.
  • A tésztát a felsorolt hozzávalókból összeállítom és a rebarbarát is hozzáadom.
  • Dió nagyságú golyókat formázok belőle, majd a tenyerem között szétlapítom azokat.
  • Egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakom és 180 fokon 20-25 percig sütőm őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése