2011. május 15., vasárnap

Epres-zabpelyhes muffin

Végre itt az eperszezon, és lassacskán már nem aranyáron mérik kilóját a piacon! Ma reggel nagyon szép epret sikerült vennem, amiből aztán zabpehellyel dúsított muffin lett.

A hozzávalók 12 db-hoz:
2 bögre liszt
1 dl tej
fél pohár natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
egy csipet só
2 tojás
50 gr margarin
fél csomag sütőpor
3 ek zabpehely
6-7 szem eper
  • A fenti hozzávalókat egy tálban összekeverem.
  • Az epret megtisztítom és kis darabokra vágom, majd óvatosan a tésztához keverem.
  • A muffinsütőt kibélelem a kis papírkapszlikkal és 2 kanál segítségével mindegyikbe annyi tésztát teszek, hogy pont a papír pereméig érjen.
  • Előmelegített sütőben 160-180 fokon, fél óra alatt készre sütöm.
  • Hagyom, hogy a formában hűljenek ki.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Gasztroblogger!
    A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
    Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

    VálaszTörlés