2011. május 14., szombat

Fokhagymás-bazsalikomos grissini

Itt a hétvége, és ha beállítanak a barátok, bizony jó, ha van kéznél némi rágcsálnivaló. Ha már unjuk a sós mogyorót és a chips-eket, lássunk hozzá kipróbálni a grissinit, mely roppant egyszerű és ezerféleképp variálható.

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
200 gr rétesliszt
230 gr finomliszt
fél dl olaj
1,5 dl tej
50 gr vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
pár levél friss bazsalikom felaprítva
1 tojás a kenéshez
  • A tésztát a fenti hozzávalókból összeállítjuk. Attól függően, hogy mennyire áll össze, kevés tejet még adhatunk hozzá. A fokhagymát és a bazsalikomot alaposan beledolgozzuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
  • A tésztát 2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd ujjnyi darabokat vágunk belőle, melyekből ízlés szerinti hosszúságú grissiniket sodrunk.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a grissiniket pedig sorban rátesszük. Megkenjük azokat a felvert tojással.
  • 250 fokon pirosra sütjük őket, ez kb. 10 perc alatt meg is van adagonként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése