Ma ismét a baguette-sütési láz vett erőt rajtam. Hosszasan gondolkodtam, hogy mivel is ízesíthetném, mire a bazsalikom mellett döntöttem. És ha már bazsalikom, ahhoz elengedhetetlen egy kis mozzarella és paradicsom is. Könnyű és ízletes vacsi immáron sokadszor.
A baguette alapreceptjét egy korábbi bejegyzésemben találhatjátok. Ehhez
már csak pár levél friss bazsalikom és egy marék lenmag szükséges.
A letépkedett, megmosott bazsalikomleveleket felaprítottam és a tésztába dolgoztam a lenmaggal együtt.
A megformázott, tojás sárgájával lekent és még egy kis lenmaggal megszórt mini baguette-eket 180-200 fokon fél óráig sütöttem, majd ha már kihűlt, az előre elkészített mozzarellás-paradicsomos finomsággal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése