A soron következő kapros recept igazi meglepetés volt számomra, már ami az ízét illeti. Annyira finomra sikerült ez a roppant egyszerű leves, hogy nem tudok betelni vele!
Hozzávalók (4 tányérhoz):
fél kg újburgonya
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerinti mennyiségű friss kapor
egy fél pohár tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors
- A krumplit megtisztítom és apró kockákra vágom, majd egy fazékban, sós vízben odateszem főni. Hozzáadom az egy gerezd zúzott fokhagymát és ízesítem borssal.
- Amikor már majdnem puha a krumpli, a felaprított kaprot is hozzákeverem.
- Elkészítem a tejfölös-lisztes habarást és a levesből egy keveset merek hozzá. Simára keverem és ha már megfőtt a krumpli, szűrőn át a levesbe öntöm.
- Gyakran megkeverve 5-8 perc főzöm, majd még egy kis kaporral megszórva tálalom.
Jééé, egy kapros leves! Épp leves vadászaton vagyok, és mivel a tegnap fagyasztottam le egy jó nagy zacsi kaprot (fél órát apritottam a kedvest,még éjjel is kaporral álmodtam :D) ezért holnap meg is főzöm. Még én sem próbáltam a burgonyalevest kaporral, de most itt az alkalom. Köszi a receptet :)
VálaszTörlésAmugy a tegnap apritás közben eszembe jutottál hogy mikor rukolsz elő valami új kapros cuccal, merthát valahová el kell főzzem azt a rengeteg kaprot :D és ime már itt is van az új recept. :D
VálaszTörlés:)) Én is lefagyasztottam egy jó nagy adagot, maradjon ínségesebb időkre is :) Remélem, ízleni fog, nekem nagyon megtetszett!
VálaszTörlés