2011. június 13., hétfő

Meggyes-joghurtos kuglóf

Az első kuglófsütésem csúnya kudarcba fulladása után a hűtőben sorakozó meggyszemeket megpillantván úgy döntöttem, új recepttel kísérletezem. Azt hiszem, a fotók magukért beszélnek, nagyon puha és finom lett a végeredmény!

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1,5 csomag sütőpor
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
12 dkg margarin
1,5 pohár joghurt
2 evőkanál kakaópor
2 marék kimagozott meggy

  • A lisztet a sütőporral és a vaníliás cukorral összekeverem.
  • A tojásokat a puha margarinnal és a cukorral habosra verem, majd óvatos mozdulatokkal a liszthez adom. Ha már szép sima a massza, a joghurtot is hozzá kanalazom.
  • A kimagozott meggyet is a tésztához adom, a sütőformát pedig kivajazom.
  • A tészta felét a forma aljába öntöm, a maradékhoz pedig hozzáadom a kakaóport. Végül ezt is a formába öntöm, és egy kicsit összekavarom a sárga és a barna masszát.
  • Előmelegített sütőben 170-180 fokon 45 percig sütöm.

4 megjegyzés:

  1. Jujj, de jól néz ki!Én imádom a kuglofot. Egy időbe minden 7végére, néha hétközben is, sütöttem egyet...:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Iza :)) Nekem ez volt a második, de azt hiszem, meg van a "Recept"! Isteni finom! Te milyeneket szoktál sütni?

    VálaszTörlés
  3. huha, sütötem sütötököset, aztán körtés-csokolásésat, almás-csokoládésat, sütötökös-csokol
    désat, meg kakaósakat. Itt az ideje a cseresznyésnek is.:D

    VálaszTörlés
  4. Ma fogom megsütni, egészen biztos ízleni fog az unokáknak.

    VálaszTörlés