2011. július 26., kedd

Áfonyás zabpelyhes keksz

A kedvenc zabpelyhes keksz recept egy újabb változata, most épp gyönyörű kékségben pompázó áfonyával. 

Hozzávalók (20 közepes darabhoz):
8 dkg zabpehely
8 dkg rétesliszt
4 dkg finomliszt
8 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál szeletelt mandula
1 tojás
1 tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
egy csipet só
2 marék áfonya


  • A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem , majd a kissé megolvasztott vajat és a tojást is hozzájuk adom.
  • A szeletelt mandulát adagolás közben a kezemmel picit áttöröm.
  • A tésztát formázható masszává gyúrom, esetleg még egy kevés lisztet adok hozzá.
  • A megtisztított áfonyákat szemenként kettévágom, így könnyebben ellapítható majd a keksz és puhább is lesz a tészta az áfonya leve miatt.
  • Diónyi formájú gombócokat készítek, melyeket a két tenyerem között összelapítok.
  • Az így kapott kekszeket egy kivajazott, kilisztezett tepsire rakom.
  • 20-25 perc alatt180 fokon aranybarnára sütöm őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése