A kedvenc zabpelyhes keksz recept egy újabb változata, most épp gyönyörű kékségben pompázó áfonyával.
Hozzávalók (20 közepes darabhoz):
8 dkg zabpehely
8 dkg rétesliszt
4 dkg finomliszt
8 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál szeletelt mandula
1 tojás
1 tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
egy csipet só
2 marék áfonya
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem , majd a kissé megolvasztott vajat és a tojást is hozzájuk adom.
- A szeletelt mandulát adagolás közben a kezemmel picit áttöröm.
- A tésztát formázható masszává gyúrom, esetleg még egy kevés lisztet adok hozzá.
- A megtisztított áfonyákat szemenként kettévágom, így könnyebben ellapítható majd a keksz és puhább is lesz a tészta az áfonya leve miatt.
- Diónyi formájú gombócokat készítek, melyeket a két tenyerem között összelapítok.
- Az így kapott kekszeket egy kivajazott, kilisztezett tepsire rakom.
- 20-25 perc alatt180 fokon aranybarnára sütöm őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése