2011. július 25., hétfő

Gombás-sonkás hasé

Gyors vendégváró falat, pálinkához, sörhöz, magában.

Hozzávalók (25 db-hoz):
1 tekercs leveles tészta (én nem mélyhűtöttet használtam)
5-6 nagyobb fej gomba
10 dkg sonka
só, bors, bazsalikom
ízlés szerint sajt
1 tojás a kenéshez

  • A leveles tésztát széthajtom, kicsit kihúzom. 25 téglalapra osztom.
  • A gombát apróra vágom, és sóval, borssal, bazsalikommal egy kevés olívaolajon megpirítom.
  • A sonkát szintén pici kockákra vágom, majd mindegyik téglalapra teszek a gombából és a sonkából is. A téglalap egyik felét ráhajtom a a töltelékre, és sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom a hasékat.
  • Felvert tojással megkenem a tetejüket, és reszelt sajtot szórok rájuk.
  • Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése