2011. július 14., csütörtök

Sárgadinnyés-barackos muffin

A múlt hétvégi agárdi strandoláshoz sütöttem ezt a gyümölcsös muffint, és mivel nagyon ízlett, ma ismét kikevertem egy adagot.


A hozzávalók (12 db-hoz):
30 dkg liszt (1/3 arány fehér liszt, 2/3 arány rozsliszt)
2 tojás
10 dkg vaj
1,5 dl tej
fél pohár natúr joghurt
fél csomag sütőpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/8 érett sárgadinnye
1 érett őszibarack vagy nektarin
2 evőkanál szeletelt mandula
1 csipet só
  • A lisztet a sütőporral, a cukrokkal, a sóval elkeverem, majd hozzáütök 2 tojást és hozzáadom a joghurtot. Alaposan elkeverem, közben adagolom hozzá a tejet.
  • A puha vagy olvasztott vajat is beleteszem, és simára kavarom (ha kell, kézzel rásegítek) a tésztát.
  • A sárgadinnyét apró kockákra vágom, a barackot meghámozom és szintén felaprítom.
  • A gyümölcsöket és a szeletelt mandulát a tésztához keverem.
  • Muffinpapírral kibélelt sütőformába kanalazom a masszát, majd előmelegített sütőben 160-180 fokon fél óráig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése