A múlt hétvégi agárdi strandoláshoz sütöttem ezt a gyümölcsös muffint, és mivel nagyon ízlett, ma ismét kikevertem egy adagot.
A hozzávalók (12 db-hoz):
30 dkg liszt (1/3 arány fehér liszt, 2/3 arány rozsliszt)
2 tojás
10 dkg vaj
1,5 dl tej
fél pohár natúr joghurt
fél csomag sütőpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/8 érett sárgadinnye
1 érett őszibarack vagy nektarin
2 evőkanál szeletelt mandula
1 csipet só
- A lisztet a sütőporral, a cukrokkal, a sóval elkeverem, majd hozzáütök 2 tojást és hozzáadom a joghurtot. Alaposan elkeverem, közben adagolom hozzá a tejet.
- A puha vagy olvasztott vajat is beleteszem, és simára kavarom (ha kell, kézzel rásegítek) a tésztát.
- A sárgadinnyét apró kockákra vágom, a barackot meghámozom és szintén felaprítom.
- A gyümölcsöket és a szeletelt mandulát a tésztához keverem.
- Muffinpapírral kibélelt sütőformába kanalazom a masszát, majd előmelegített sütőben 160-180 fokon fél óráig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése