2011. július 2., szombat

Juhtúrós-kapros puliszka lyoni sertésszelettel

Ízletes szombati ebéd, amikor már unjuk a rántott húst és a krumplipürét/rizset.

Hozzávalók (4 személyre):
A puliszkához:
1 liter víz
20 dkg kukoricadara
7-8 dkg juhtúró
egy kevés aprított kapor
A húshoz:
60 dkg karaj
4 fej vöröshagyma
só, bors
egy kevés liszt
  • A puliszkához a sós vizet felteszem főni. Ha már forr, a kukoricadarát beleöntöm és folyamatosan keverem, hogy ne legyen csomós. 4-5 percig főzöm, majd a juhtúrót apró darabokban beleteszem. A felaprított kaprot is hozzáadom, és ha kell, még sóval ízesítem.
  • A karajt felszeletelem, sózom és borsozom. Egy mélyebb tepsibe rakom a szeleteket, egy kevés olajat és vizet öntök alájuk, majd kezdetben alufóliával lefedve, később anélkül, 1-2x megforgatva, sütőben 180-200 fokon megsütöm.
  • A vöröshagymákat karikára vágom, majd egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom őket. 20-25 perc után már szép barnára pirulnak, ekkor egy fél evőkanál liszttel megszórom, majd még pár percig sütöm a hagymát.
  • A puliszkából tetszés szerint szedek egy tányérra, mellé helyezek egy húst, amire kanalazok a megpirult, karamellizálódott hagymakarikákból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése