Erre most tényleg büszke vagyok! A tészta a sok gyümölcs ellenére tökéletesen átsült, omlós, de puha maradt, a ribizlik és meggyek középen pedig szinte lekvárrá változtak!
Hozzávalók (egy hosszúkás, téglalap alakú formához):
a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
7 dkg cukor
fél csomag sütőpor
1 tojás
egy csipet só
a töltelékhez:
20 dkg meggy
3 marék ribizli (ezt nem mértem le)
fél csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
zsemlemorzsa
- A tészta hozzávalóit összegyúrom és fél órára, becsomagolva a hűtőbe teszem.
- A meggyet kimagozom és papírtörlőre teszem, a ribizlit lecsipegetem. Mindkettőre szórok egy kevés cukrot és vaníliás cukrot.
- A tésztát fél cm vastagságúra nyújtom, majd egy kivajazott, kilisztezett hosszúkás formába teszem. A köralakú formák is tökéletesen megfelelnek, akkor viszont több gyümölcsre lesz szükségünk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítem.
- Miután a tésztát egyenletesen elhelyeztem és kis peremet is hagytam neki, kevés zsemlemorzsát szórok rá, hogy az a gyümölcsök levét sütés közben valamelyest feligya.
- Először a meggyet szórom a tésztára, majd jöhet a ribizli.
- 30 percig sütöm 160-180 fokon. A sütés vége előtt 3-4 perccel a tetejét megszórom szeletelt mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése