2011. augusztus 27., szombat

Hűsítő gazpacho

Ebben az augusztus végi kánikulában egy hűsítő leves igazán jól jön. Ha már unjuk a hideg gyümölcslevest, mindenképp megér egy próbát ez a nyers zöldségekből készült spanyol leves.


Hozzávalók (4 személyre):
8-9 közepes paradicsom
2 paprika
3 uborka (nem kígyó)
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
pár karika csípős zöldpaprika
egy fél szelet kenyér vízbe áztatva
só, bors
bazsalikom, kakukkfű
fehérborecet/balzsamecet ízlés szerint
pici cukor 



  • A paradicsomokat forró vízbe teszem, hogy a héjukat könnyebben lehúzhassam. A héjtól megtisztított paradicsomokat apró kockákra vágom és egy mély tálba teszem.
  • A paprikát és a meghámozott uborkákat szintén felkockázom, a lilahagymát nagyon apróra vágom. Ezeket, valamint egy zúzott fokhagymagerezdet és a pár karika csípős zöldpaprikát is a paradicsomhoz adom.
  • Egy fél szelet kenyeret vízbe áztatok, majd miután kicsavartam, a zöldségekhez teszem.
  • Sóval, borssal megszórom, és kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítem.
  • Botmixerrel pépesítem.
  • Vizet vagy paradicsomlevet nem kellett hozzá tennem, a paradicsom elég levesessé tette.
  • A végén fehérborecettel és/vagy balzsamecettel, pici cukorral ízesítem.
  • 1 órára a hűtőbe teszem, hidegen az igazi!
  • A tetejét megszórhatom felkockázott uborkával, lilahagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése