Amerikai palacsinta egy kis csavarral, házi baracklekvárral tálalva.
Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):
6 dkg vaj
2 tojás
2 dl tej
1 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
24 dkg liszt
1 tk sütőpor
pici só
6-7 dkg mák, kevés cukor
- A megolvasztott vajat összekeverjük a tojásokkal, a tejjel, a cukrokkal, a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Ha nem elég sűrű a massza (sűrűbbnek kell lennie, mint a hagyományos palacsintának), tegyünk hozzá még lisztet.
- A mákot épphogy megdaráljuk és egy kevés cukorral ízesítjük, majd a masszához forgatjuk.
- Simára kavarjuk a tésztát, majd egy kevés vajat egy teflonos serpenyőben felmelegítünk.
- A serpenyő közepére egy merőkanállal egy kevés masszát teszünk, majd ha az egyik fele már szépen megsült, átfordítjuk a palacsintát. Kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat kaptam így.
- Tálalhatjuk lekvárral, gyümölcsöntettel, fagylalttal, de magában sem rossz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése