2011. augusztus 31., szerda

Mákos amerikai palacsinta

Amerikai palacsinta egy kis csavarral, házi baracklekvárral tálalva.

Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):
6 dkg vaj
2 tojás
2 dl tej
1 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
24 dkg liszt
1 tk sütőpor
pici só
6-7 dkg mák, kevés cukor

  • A megolvasztott vajat összekeverjük a tojásokkal, a tejjel, a cukrokkal, a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Ha nem elég sűrű a massza (sűrűbbnek kell lennie, mint a hagyományos palacsintának), tegyünk hozzá még lisztet.
  • A mákot épphogy megdaráljuk és egy kevés cukorral ízesítjük, majd a masszához forgatjuk.
  • Simára kavarjuk a tésztát, majd egy kevés vajat egy teflonos serpenyőben felmelegítünk.
  • A serpenyő közepére egy merőkanállal egy kevés masszát teszünk, majd ha az egyik fele már szépen megsült, átfordítjuk a palacsintát. Kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat kaptam így.
  • Tálalhatjuk lekvárral, gyümölcsöntettel, fagylalttal, de magában sem rossz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése