2011. október 1., szombat

Mustár házilag

Egy csomag mustármag már régóta pihent a polcon, jó ideje szerettem volna kipróbálni milyen is a házi mustár. Tegnap mindketten hamarabb hazaértünk, és mivel ma füstölt csülök az ebéd - és prágai szokás szerint ahhoz mustár és torma dukál - nekiláttunk hát ennek a nem is olyan bonyolult feladatnak.


Sok-sok receptet átböngészve emellett döntöttünk és első kóstolásra nagyon finomnak tűnt. Az ízek tegnap óta biztosan remekül összeértek és egy igazán intenzív ízű, csípős, rusztikus mustár vár ránk.

Az eredeti recepthez képest én csak a következő fűszereket használtam: szárított kakukkfű, tárkony, fokhagyma, méz, só és bors. A fehérborecet nagyon ígéretes hozzávalónak tűnik, az olívaolaj pedig lágyít a mustármag erős ízén. A turmixolás után nem főztem a mustárt, így került a hűtőbe.

 Itt az ideje kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése