Répatortát már régóta vágyom sütni, de eddig mindig volt a sorban "fontosabb". Most itt van hát, tele minden jóval, és biztos, hogy nem ez volt az utolsó alkalom! Illatos, sűrű és laktató piskóta, így az őszi estékre.
Hozzávalók (26 cm-es kapcsos formához):
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 3vőkanál cukor
2 tk sütőpor
egy csipet só
3 közepes répa
2 cikk sütőtök
1 alma
10 dkg mandula
egy kevés fahéj
1 csomag vaníliás cukor
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a fehérjét a sóval habbá verjük.
- A sárgájából vert krémbe beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, majd simára kavarjuk. A fehérjéből vert kemény habot is hozzátesszük, és óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk.
- A répát megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés fahéjjal ízesítjük.
- Az almát szintén lereszeljük, kinyomkodjuk és vaníliás cukorral megszórjuk. A mandulát apróra daráljuk.
- A sütőtököt előzőleg megsütöttem - most villával összetöröm.
- Az így előkészített hozzávalókat egyenként lassan a piskóta masszába forgatom, és egységes tésztává keverem.
- A formát kivajazom és lisztezem, majd a masszát beleöntöm.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütöm.
- Ezzel a méretű formával vékonyabb tésztát kapunk, de ugyanezzel a mennyiséggel, kisebb formát használva, vastagabbat is süthetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése