2011. november 23., szerda

Almás-mandulás répatorta

Répatortát már régóta vágyom sütni, de eddig mindig volt a sorban "fontosabb". Most itt van hát, tele minden jóval, és biztos, hogy nem ez volt az utolsó alkalom! Illatos, sűrű és laktató piskóta, így az őszi estékre.


Hozzávalók (26 cm-es kapcsos formához):
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 3vőkanál cukor
2 tk sütőpor
egy csipet só
3 közepes répa
2 cikk sütőtök
1 alma
10 dkg mandula
egy kevés fahéj
1 csomag vaníliás cukor

  • A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a fehérjét a sóval habbá verjük.
  • A sárgájából vert krémbe beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, majd simára kavarjuk. A fehérjéből vert kemény habot is hozzátesszük, és óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk.
  • A répát megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés fahéjjal ízesítjük.
  • Az almát szintén lereszeljük, kinyomkodjuk és vaníliás cukorral megszórjuk. A mandulát apróra daráljuk.
  • A sütőtököt előzőleg megsütöttem - most villával összetöröm.
  • Az így előkészített hozzávalókat egyenként lassan a piskóta masszába forgatom, és egységes tésztává keverem.
  • A formát kivajazom és lisztezem, majd a masszát beleöntöm.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütöm.
  • Ezzel a méretű formával vékonyabb tésztát kapunk, de ugyanezzel a mennyiséggel, kisebb formát használva, vastagabbat is süthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése