Sütőtök: finom. Gnocchi: finom. Sütőtökös gnocchi: még finomabb. Hozzá egy kevés fűszeres, sült zöldség, és kész a tökéletes ebéd.
Hozzávalók (4 adaghoz):
35 dkg sütőtökpüré
30 dkg krumplipüré
1 tojás
só
liszt (kb. 20dkg, de annyit, amennyit a tészta felvesz)
1 cukkini
1 kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű, só, bors
olívaolaj
- A sütőtököt megsütjük, és villával pépesre törjük. A krumplit sós vízben puhára főzzük, és krumplitörővel áttörjük. Mindkettőt hagyjuk kihűlni.
- Egy keverőtálba tesszük a püréket, rátörünk egy tojást, kevés sóval ízesítjük és elkeverjük.
- Ezután jön a liszt: fokozatosan annyit teszünk a masszához, hogy formázható, galuskaszerű tésztát kapjunk.
- Egy deszkára lisztet szórunk, egy kevés tésztát kiteszünk rá és hengert sodrunk belőle (kb. 1 cm átmérőjű). Késsel 1 cm-es darabokra vágjuk fel, majd a kezünkkel formázzuk a gnocchi-kat.
- Sós, forró vízbe dobom őket, és adagonként 3-4 percig főzöm, közben párszor átkavarom.
- Érdemes egy tésztaszűrőbe szedni, hogy a víz jól lecsöpögjön róla.
- A cukkinit és a paprikát kockára vágom, és a fűszerekkel, kevés olívaolajon sütöm meg őket. Maradjanak egy kicsit ropogósak.
- Ha mindennel elkészültünk, a gnocchi-t tányérra szedjük, a zöldségeket rákanalazzuk, és a fűszeres olívaolajból keveset teszünk rá a serpenyő aljáról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése