2011. december 8., csütörtök

Sütőtökös gnocchi sült zöldségekkel

Sütőtök: finom. Gnocchi: finom. Sütőtökös gnocchi: még finomabb. Hozzá egy kevés fűszeres, sült zöldség, és kész a tökéletes ebéd.


Hozzávalók (4 adaghoz):
35 dkg sütőtökpüré
30 dkg krumplipüré
1 tojás
liszt (kb. 20dkg, de annyit, amennyit a tészta felvesz)
1 cukkini
1 kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű, só, bors
olívaolaj


  • A sütőtököt megsütjük, és villával pépesre törjük. A krumplit sós vízben puhára főzzük, és krumplitörővel áttörjük. Mindkettőt hagyjuk kihűlni.
  • Egy keverőtálba tesszük a püréket, rátörünk egy tojást, kevés sóval ízesítjük és elkeverjük.
  • Ezután jön a liszt: fokozatosan annyit teszünk a masszához, hogy formázható, galuskaszerű tésztát kapjunk.
  • Egy deszkára lisztet szórunk, egy kevés tésztát kiteszünk rá és hengert sodrunk belőle (kb. 1 cm átmérőjű). Késsel 1 cm-es darabokra vágjuk fel, majd a kezünkkel formázzuk a gnocchi-kat.
  • Sós, forró vízbe dobom őket, és adagonként 3-4 percig főzöm, közben párszor átkavarom.
  • Érdemes egy tésztaszűrőbe szedni, hogy a víz jól lecsöpögjön róla.
  • A cukkinit és a paprikát kockára vágom, és a fűszerekkel, kevés olívaolajon sütöm meg őket. Maradjanak egy kicsit ropogósak.
  • Ha mindennel elkészültünk, a gnocchi-t tányérra szedjük, a zöldségeket rákanalazzuk, és a fűszeres olívaolajból keveset teszünk rá a serpenyő aljáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése