2012. június 3., vasárnap

Barbecue-s csirkefonatok sült zöldségekkel

A mai ebéd nem volt előre megtervezve, annyiban igen, hogy tudtam, improvizálni fogok. Ami adott volt, az a hús és a sok zöldség, amit pénteken a piacon szereztem be. És akkor beugrott, hogy van itthon hústű...


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg csirkemell
1 kg újburgonya
1 fej vöröshagyma
2 vékony cukkini
2 kisebb répa
40 dkg gomba
2 paradicsom
só, bors, barbecue páckeverék

  • A húst vékony csíkokra vágom, hogy minél hosszabbak legyenek. A barbecue keveréket olajjal elkeverem, majd 1 órára beleteszem a megsózott csirkecsíkokat.
  • A krumplit nem hámozom, csak sikálom, majd felkarikázom, és egy nagy tepsire rakom őket. Megszórom sóval, egy kevés vizet és olajat öntök alá, és egyenletesen rákarikázom a hagymát.
  • A csirkecsíkokat párosan felfűzöm a hústűre fonat formában, majd a krumplira teszem a nyársakat, és mehet is a tepsi a 200 fokos sütőbe. Kb. 30-40 perc kell nekik, az újkrumpli is megpuhul ez idő alatt.
  • A cukkinit, a gombát, a répát felkarikázom és megsózom. A répát egy kevés vízben félig megfőzöm. A többi zöldséget egy nagy serpenyőbe (vagy wokba) teszem, melyhez majd a répát és a feldarabolt paradicsomot is hozzáteszem, és az egészet megborsozom. Addig sütöm, amíg a zöldségek leve el nem fő.
  • Amikor a hús szépen megpirult és a krumplik is átfőttek, készen vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése