2012. szeptember 22., szombat

Gesztenyés hókifli

A múlt heti répatorta után folytassuk az őszi sütisorozatot a gesztenyés hókiflivel! Az omlós falatoknak igen nehéz ellenállni - ezért elég gyorsan fogy :)

 Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
egy kis pohár tejföl
egy csipet só
fél teáskanál sütőpor
2 evőkanál porcukor
a töltelékhez 50 dkg gesztenyemassza
a kész kiflik forgatásához porcukor és vaníliás cukor


  • A lisztet, a porcukrot, a sót és a sütőport összekeverjük.
  • A kissé olvadt vajat és a pohár tejfölt hozzáadjuk, majd ezekből puha, jó állagú tésztát gyúrunk.
  • Ha nem elég puha a tészta, egy kis tejjel és tejföllel lazíthatjuk.
  • A gesztenyemasszát villával összetörjük.
  • A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk és egy pohárral 7-8 cm-es köröket szaggatunk belőle (ezeket érdemes még egy picit nyújtani, hogy jól át tudjon sülni a tészta és csinos kifliket kapjunk).
  • A kinyújtott körök egyik felére ízlés szerint teszünk a gesztenyemasszából (ebből a mennyiségből bőségesen tehetünk mindegyikre), majd kifli formára tekerjük őket.
  • Kivajazott, kilisztezett sütőre sorakoztatjuk a kifliket, és 180 fokon 20-25 percig sütjük őket, addig, amíg barnulni kezd a tetejük.
  • Egy tálban összekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, és a még meleg kifliket beleforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése