2012. október 14., vasárnap

Gesztenyés - mandulás puszedlik

A kekszlistát sikerült egy nagyon jó kis recepttel bővítenem. Ajánlott minden gesztenyerajongónak!


Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
2 evőkanál méz
30 dkg liszt
fél tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
10 dkg darált mandula
pici só
egy csipet fahéj



  • A fenti hozzávalókból összedolgozom a tésztát, majd 30-40 percre a hűtőbe teszem.
  • Pihentetés után dió nagyságú golyókat formázok a tésztából, és kicsit ellapítom őket.
  • Tepsire sorakoztatom a puszedliket, majd előmelegített sütőben 20-25 percig sütőm őket.
  • Kiveszem, és amikor már nagyjából kihűlt, porcukorral megszórom a tetejüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése