A quiche szombati ebédnek kiváló - gyorsan kész van és milliónyi változatban elkészíthető. Most egy új ízhez, a sütőtökhöz nyúltam.
Hozzávalók (egy 18 cm-es kapcsos formához):
A tésztához:
18 dkg liszt
5 dkg vaj
1 kisebb tojás
pici só
A töltelékhez:
15 dkg sütőtök
1,5 dl tejszín
2 kanál tejföl
1 tojás
fél tk sütőpor
só
- A tököt kisebb darabokra vágom és a sütőbe teszem sülni.
- A tésztát összeállítom a hozzávalókból. A masszához az összetevőket egy tálban összekeverem.
- Ha a tök megsült, kikaparom a húsát és villával áttöröm, majd a tejszínes masszához adom és alaposan elkeverem.
- A formát kivajazom és vékonyan kilisztezem, majd a kör alakúra nyújtott tésztát belesimítom, úgy hogy annak egy 2 cm-es pereme is legyen.
- A masszát a tésztára öntöm, és az egészet 180 fokon 30-35 percig sütöm.
- A tetejére az utolsó 10 percben szórjunk tökmagot.
Nagyon szeretem az ilyen zöldséges quiche-ket, tetszik!:)
VálaszTörlésNálunk már több változat is nagyon bevált, érdemes vele kísérletezni :))
VálaszTörlés