Múlt hétvégén készítette ezt a tekercset anyukám, így meg is ragadtam az alkalmat, hogy lefotózzam. Természetesen nagyon finom lett, akár magában, akár húsok mellé is jó választás.
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg kukoricadara
20 dkg túró
2 vékony szelet füstölt tarja
só
- A darát sós vízben megfőzzük, majd miután picit hűlt, egy nagyobb folpackra simítjuk. Fontos, hogy elég nagy darabot vágjunk a fóliából, hogy kényelmesen fel tudjuk tekerni a darát.
- Egyenletesen elsimítjuk, majd rátesszük a villával áttört, kicsit megsózott túrót is.
- A tarját apró darabokra vágjuk és a túró tetején elosztjuk.
- A fólia hosszabbik oldaláról kezdjük el feltekerni, amilyen szorosan csak tudjuk.
- A hűtőben való 1-2 óra pihentetés után szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése