2012. december 16., vasárnap

Vöröslencse krémleves kolbászropogóssal

Jó ideje szerettem volna már kipróbálni a vöröslencsét, de eddig vagy nem sikerült vennem, amikor szerettem volna, vagy egyszerűen kiment a fejemből, hogy vásárlás közben keressem. A hétvégén a magárusnál a kígyózó sorban állva gondolkodtam a másnapi levesen, amikor megláttam a vöröslencsét. Így ma végre megszületett belőle ez a leves :)


Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg vöröslencse
1 kisebb fej vöröshagyma
2-3 babérlevél
fűszerkeverék (melyben koriander, kurkuma, cayenne bors, édeskömény is megtalálhatók)
kevés chili paprika
2 tk tejföl
fél dl tej
kolbász 



  • A lencsét nem kell beáztatnunk előző este, hiszen nagyon hamar megpuhul. Mossuk meg, majd miután az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteltük, tegyük ezt is a fazékba. Sózzuk, valamint babérlevéllel fűszerezzük és engedjük fel vízzel.
  • Amikor a lencse megpuhult, húzzuk le a tűzről a levest, távolítsuk el a babérleveleket, és botmixerrel pürésítsük az egészet.
  • A fűszerkeverékkel (jelen esetben ázsiai) ízlés szerint szórjuk meg, vágjunk hozzá 1-2 karika szárított chili paprikát, és sózzuk meg ismét, ha szükséges.
  • A tejfölt a tejjel keverjük el, ehhez adjunk két merőkanállal a levesből, majd az egészet egy szűrőn át öntsük a fazékba.
  • 10-15 percig főzzük még, sűrűn megkavargatva.
  • A kolbászt vágjuk vékony karikákra és kevés olajon süssük ropogósra. Tálaláskor tegyünk belőle a leves tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése