2013. január 19., szombat

Füstölt sajtkrémes, fűszeres kiflik

Múlt szombaton történt, hogy egy társasjáték délutánon találkoztunk ezzel a kiflivel, és mondhatom, azóta rajongással gondolok rá. A tölteléke füstölt sajtkrém, tejföl, finom fűszerek, a tetején pedig isteni sajtok. Na de ezt inkább a hozzávalóknál sorolom...


Hozzávalók:
2 tekercs leveles tészta (nem fagyasztott)
1 kis pohár tejföl
1 ömlesztett füstölt sajt (henger)
1 nagyobb gerezd fokhagyma
oregano és bazsalikom
trappista sajt és füstölt sajt reszelve


  • A tejfölt az ömlesztett sajttal elkeverem, majd zúzott fokhagymával és a fenti fűszerekkel ízesítem. Picit sózom, és az egészet alaposan összekeverem.
  • A leveles tésztát kicsomagolom, kicsit kihúzom a 4 oldalánál. Négyzetekre vágom, majd azokból átlósan elvágva háromszögeket készítek. A háromszög rövidebb oldalával kerül elém, majd megkenem a sajtos krémmel. Feltekerem a tésztát és egy tepsire sorakoztatom őket, úgy, hogy a háromszögek vége lefelé nézzen, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
  • Trappista és füstölt sajtot reszelek, ezeket összekeverem. Mindegyik kifli tetejét alaposan megszórom vele, és mehetnek is a sütőbe 170-180 fokon sülni.
  • Ropogósra sütöm a tetejüket, és készen is vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése