2013. január 26., szombat

Ropogós bőrös karaj sörrel locsolva


Hozzávalók:
egy szép darab bőrös karaj (4 adagra számolva 1,2 kg-osat 
vettünk csontjával, amiből leves főtt)
4 szelet mangalica szalonna
fél liter sör
só, bors



  • A karajt megmossuk és a bőrét bevagdossuk. A szalonnaszeleteket beirdaljuk, és egy tepsi aljára sorakoztatjuk. A karajt alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, majd bőrével felfelé a szalonnára tesszük.
  • Egy kevés vizet öntünk alá, és meglocsoljuk egy kevés sörrel. Lefedve, magas hőfokon addig sütjük, amíg meg nem puhul a hús. Ezután a hőfokot visszavéve, újra meglocsoljuk a sörrel a húst és fedő nélkül sütjük tovább.
  • Addig sütjük, amíg szép piros és ropogós nem lesz a bőre. A sörrel bizonyos időközönként újra meglocsoljuk, amíg az el nem fogy. A továbbiakban a tepsiben lévő szaftos lével öntözgetjük a sütés végéig.
  • Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése