2013. január 30., szerda

Gesztenyés piskótatekercs

  
Hozzávalók:
5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
egy csipet só
egy kevés olaj
fél tk sütőpor
25 dkg gesztenyemassza
1,5 dl tejszín
fél csomag habfixáló
fék ek porcukor


  • A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és krémesre keverjük. A fehérjébe egy csipet sót szórok, és kemény habbá verem.
  • A cukorral felvert sárgájához hozzáadom a lisztet és alaposan elkeverem, majd a sütőport is beleszórom. Ezután a kemény habot is hozzáöntöm és óvatosan, körkörös mozdulatokkal összeforgatom, végül egy kevés olajat öntök bele.
  • Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, és a sütőt előmelegítem 180 fokra. A piskótatésztát a tepsire öntöm és egyenletes vastagságúra simítom. Kb. 20 percig sütöm, vigyázva, hogy meg ne égjen sehol.
  • A gesztenyepürét villával összetöröm. A tejszínt a fél evőkanál porcukorral elkeverem, majd habverővel elkezdem felverni. Amikor még folyékony állagú, beleszórom a habfixálót is és kemény habot készítek belőle. A habot és a gesztenyemasszát összekeverem.
  • Ha megsült a tészta, egy tiszta konyharuhára kiborítom és lehúzom róla a sütőpapírt. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerem és ezt 3-4-szer megismétlem. Feltekerve hagyom kihűlni.
  • Amikor kihűlt, kitekerem a tésztát és a gesztenyés krémmel megkenem, úgy hogy mindenhová egyenletesen jusson.
A lekváros verzióról itt olvashattok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése