2015. február 14., szombat

Csörögefánk


Hozzávalók:
30 dkg liszt
5 dkg vaj
1 ek porcukor
eg csipet só
1 citrom reszelt héja
4 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
1,5 pohár kefír
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna


  • A liszthez hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és belereszeljük a citrom héját. Összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a kefírt, valamint a sütőport és a szódabikarbónát.
  • Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és lisztes felületre borítjuk. Vékonyra nyújtjuk (kb. 3-4 mm), majd derelyeszaggatóval rombusz alakkokat vágunk belőle. A közepükre kis nyílást teszünk, és az egyik végét áthúzzuk rajta.
  • Forró olajban kisütjük (nagyon gyorsan sül!), majd ízlés szerint porcukorral megszórva vagy lekvárral kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése