2015. február 17., kedd

Mirinda szelet


Hozzávalók:
a tésztához:
3 tojás
20 dkg liszt
25 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
1 csomag sütőpor
3 kanál kakaó
a krémhez:
10 dkg cukor
20 dkg margarin
fél kg túró
1 csomag vaníliás cukor
a narancsos réteghez:
7 dl Mirinda
2 csomag vaníliás pudingpor
2 ek cukor

  • 3 tojás sárgáját, a cukrot és az olajat habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és a tejet, majd a tojások kemény habját. Előmelegített sütőben megsütjük a piskótát.
  • A krémhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, a túrót összetörjük, majd a margarinnal elkeverjük. Ha kihűlt a piskóta, a tetejére simítjuk.
  • A legfelső réteghez a Mirindában megfőzzük a cukorral ízesített pudingporokat, és kihűtjük, majd ezután a túrós rétegre kanalazzuk és elsimítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése