2015. február 21., szombat

Csokisoufflé



Hozzávalók (4 kerámia formához):
80 gr étcsoki
25 gr vaj
1 evőkanál kakaópor
1 lapos evőkanál liszt
3 nagyobb tojás sárgája
3 nagyobb tojás fehérje
csipet só
1 evőkanál nádcukor
vaj és porcukor



  • Az étcsokit a vajjal gőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük és hagyjuk kicsit hűlni. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nádcukrot, a kakaóport és a lisztet, majd elkeverjük.
  • A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Célszerű inkább kézzel verni, hogy minél több levegőbuborék keletkezzen benne. Ha kemény, óvatosan, körkörös mozdulatokkal a csokis masszához forgatjuk.
  • A kerámiaformákat kivajazzuk és porcukorral körbeszórjuk, a masszát elosztva belekanalazzuk a formákba (kb. az edénykék 3/4-éig).
  • A sütőt előmelegítjük 180-190 fokra. Veszünk egy mélyebb tepsit, engedünk bele kb. egy ujjnyi vizet és bele sorakoztatjuk a formákat. Ha már elég meleg a sütő, betoljuk a tepsit és 20-25 percig sütjük a soufflé-t.
  • Kivesszük és azonnal tálaljuk, adhatunk mellé gyümölcsöt, lekvárt vagy fagyit is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése