2015. február 28., szombat

Aszalt paradicsomos tekercs


Hozzávalók (kb. 22 darabhoz)
az alapreceptet Limaránál találtam
50 dkg liszt
25 gr élesztő
1 tojás sárgája
1 ek só
0,5 dl olaj
3 dl tej
kevés cukor

a töltelékhez:
10 dkg aszalt paradicsom
8-10 szem olívabogyó

tojás a tekercsek megkenéséhez



  • Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztet elkeverem a sóval, beleteszem a tojás sárgáját, az olajat, majd az élesztőt. A maradék langyos tejet apránként adom hozzá, és így lágy tésztát gyúrok belőle.
  • Meleg helyen, letakarva 1 órát kelesztem.
  • Amikor megkelt, nyújtódeszkán vékonyra nyújtom, és rászórom a feldarabolt paradicsomot és olivabogyót. Középen kettévágom a tésztát, és ahogy a piskótatekercset, úgy feltekerem a hosszanti oldalról kezdve (így 2 tekercset kapok). Trapéz alakokat vágok belőlük, megkenem a kis tekercsek tetejét tojással, és 15 percig még kelesztem.
  • 160-170 fokon kb. 20 percig sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése