Hozzávalók (egy 18 cm-es formához):
a torta alapjához:
200 gr zabkeksz
100 gr vaj
1 ek kókuszreszelék
500 gr mascarpone
1 tojás
2 ek tejföl
1 ek liszt
3 ek kókuszreszelék
3 ek nádcukor
a málnapüréhez:
200 gr málna (fagyasztottat használtam)
2 ek nádcukor
1 ek zselatin fix
- A forma alját kibélelem sütőpapírral. A vajat megolvasztom, a kekszet megdarálom, majd a vajjal összegyúrom. Hozzáadom a kókuszt is, és a forma aljába és szélére (kb. 3/4-ig) nyomkodom a masszát. 10 percre hűtőbe teszem.
- A sajtot elkeverem a tojással, tejföllel, cukorral, liszttel és kókusszal. Ezután ráöntöm a kekszes alapra.
- A forma alját beburkolom alufóliával, hogy a vaj ki ne folyjon a sütőbe. A sütőt előmelegítem, és 160-170 fokon addig sütöm, amíg a közepe már csak kicsit rezeg (kb. 45 perc).
- A málnát a cukorral felteszem főni, és ahogy fő, egy kanállal vagy villával szétnyomkodom. Közben hozzáadom a zselatin fixet is. Kihűtöm és 1 órára hűtőbe teszem. Ha a torta is kihűlt és a málna is kellőképpen megdermedt (ne legyen folyós), rákanalazom a tetejére.
- Egy éjszakára hűtőbe teszem. Óvatosan vegyük le róla a kapcsos formát, nehogy a széle megsérüljön. Tálalás előtt kókusszal díszítem.
Nagyon tetszik. :)
VálaszTörlésKöszönöm :) Nagyon jó párosítás a kókusz és a málna, pláne ha sajttortában találkoznak :)
VálaszTörlés