2015. március 7., szombat

Zserbó




Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg zsír
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 ek cukor
2 tojás sárgája
csipet só
fél kk szódabikarbóna

a töltelékhez:
30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
egy citrom reszelt héja
sárgabaracklekvár

a tetejére:
4 ek kakaópor
3 ek porcukor
1 kk olaj
4 ek forró víz


  • A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszthez adjuk a felfutott élesztőt, a tojások sárgáját, a sót, a szódabikarbónát, és alaposan kidolgozzuk.
  • A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. A tepsit kizsírozzuk és kilisztezzük. Az első tésztalapot beletesszük és megkenjük a lekvárral.
  • A darált dióhoz adjuk a porcukrot és a citrom héját. A barackos tésztalapot megszórjuk vele.
  • Így rétegezzük a lapokat, a lekvárt és a diót, és befedjük az ötödik tésztalappal. Letakarva egy órán át pihentetjük.
  • Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütjük.
  • Ha megsült, kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni. A kakaóport összekeverjük a porcukorral, a vízzel és az olajjal, majd a süti tetejére kenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése