Hozzávalók (egy 18 cm-es formához):
a piskótához:
5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
1 kk sütőpor
pár csepp olaj
fél citrom leve
a krémhez:
2,5 citrom leve és héja reszelve
4 ek cukor
2 tojás
3 tojás sárgája
8 dkg vaj
25 dkg mascarpone
a díszítéshez:
tört pisztácia
- 5 tojásból piskótát készítek, majd ha kihűlt tetszés szerint két vagy három felé vágom
- A citromok héját lereszelem, levüket kifacsarom, hozzáadom a cukrot, a tojásokat és a három tojás sárgáját. Alaposan összekavarom. Lassú tűzön krémet főzök belőle és a felkockázott vajat is hozzáadom. A krémet kihűtöm, majd összeforgatom a mascarpone-val (alaposan dolgozzuk el, hogy ne legyen csomós). 2-3 órára hűtőbe teszem, hogy kenhetővé váljon a krém.
- A két vagy három felé vágott piskótát a krémmel felváltva rétegezem, a tetejét és az oldalát is bevonva. Tetszés szerint megszórom pl. sótlan pisztáciával (ha csak sósat kapunk, nem gond, langyos vízzel öblítsük le a magokat).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése