Hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kis pohár tejföl
1 tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
a töltelékhez:
40 dkg meggy
8 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
+1 tojás a tészta kenéséhez
- A lisztben elmorzsolom a vajat, hozzáadom a cukrot, sót, tejföl, tojást és a sütőport, majd összedolgozom.
- Két részre osztom, ezeket vékonyra nyújtom. Sütőpapírral kibélelt tepsi aljára fektetem az egyik lapot, és vékonyan megszórom búzadarával.
- A kimagozott meggyet cukorral és vaníliás cukorral állni hagyom picit, majd a leve nélkül a tésztára halmozom. Ráteszem a tészta másik felét, amit megkenek egy felvert tojással. Villával megszurkálom a tetejét, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése