2015. május 19., kedd

Sós kiflik


Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):
50 dkg liszt
7 gr instant élesztő
fél ek só
1 tojás
2 dl langyos tej
kevés olaj
tojás a kenéshez
a tetejére tetszés szerint magvak, sajt


  • A lisztet a sóval, élesztővel, tojással elkeverem, közben folyamatosan adagolom hozzá a tejet.
  • Addig gyúrom, amíg a tészta el nem válik az edény falától és a kezemtől, majd letakarva meleg helyen kelesztem.
  • Ha duplájára kelt, kiborítom egy deszkára, 5 felé osztom és ezekből kis labdákat gyúrok. Picit pihentetem, aztán a labdákat vékonyra kinyújtom és 8 felé osztom. Megkenem a háromszögeket olajjal, és a feltekerem őket.
  • A tetejüket megkenem a felvert tojással, és ízlés szerint szórok rá magvakat vagy sajtot.
  • Előmelegített sütőben, 200-210 fokon megsütöm a kifliket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése