Hozzávalók (2 pohárhoz):
20 dkg eper
1,5 ek nádcukor
180 gr mascarpone
fél pohár natúr joghurt
30 ml tejszín
2 ek porcukor
1 tk vaj
1 ek kakaópor
2 ek forró víz
100 gr keksz
- 14 dkg epret 1 evőkanál nádcukorral puhára főzünk és villával kicsit összetörjük. Félretesszük hűlni.
- A mascarpone-t elkeverjük a joghurttal és felvert tejszínnel, majd hozzáadunk két evőkanál porcukrot, összekeverjük. Amíg a többi hozzávalóval foglalkozunk, a krémet betesszük a hűtőbe.
- A vajat egy edényben felolvasztjuk, hozzáadunk fél evőkanál nádcukrot és a kakaóport. Amikor a kakaópor felolvadt, a forró vizet hozzákanalazzuk és összefőzzük. Félretesszük hűlni.
- A kekszet megdaráljuk (ne túl finomra), majd a poharak aljára teszünk belőle. Ezt követően jön a többi réteg: krém, eper, krém, csoki, keksz, eper.
- A végén 6 dkg epret apró kockára vágunk, és a poharak tetejére halmozzuk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Nagyon guszta, holnap elkészítem! Köszi az ötletet!
VálaszTörlésKedves Judit! Remélem elkészítetted és ízlett :) Nálunk nagy sikere volt :)
VálaszTörlés