2015. május 9., szombat

Spenótos spagetti zöldfűszeres-citromos húsgolyókkal


Hozzávalók (4 adaghoz):
a húsgolyókhoz:
35 dkg darált pulykamell
1 tojás
fél zsemle
1 szál újhagyma (kevés zöldjével)
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
kakukkfű
bazsalikom
fél citrom leve

bors
a tésztához:
1 csomag spagetti
fél kg spenót
2 gerezd fokhagyma

bors
1 ek tejföl
1 ek olivaolaj
fél dl húslé




  • A darált húst összedolgozzuk a tojással, a zúzott fokhagymával, a felaprított újhagymával, a petrezselyemzölddel, a kakukkfűvel és a bazsalikommal. Vízbe áztatunk egy fél zsemlét, majd kicsavarva ezt is a húshoz adjuk. A masszát sóval és borssal ízesítjük, ráfacsarjuk a fél citrom levét. Kis golyókat formázunk belőle és kevés olajon kisütjük.
  • A tésztát sós vízben kifőzzük.
  • A spenótot alaposan átmossuk, szárait letépkedjük, majd sóval, borssal és két gerezd felszeletelt fokhagymával, kevés olajon megpároljuk. Botmixerrel, egy evőkanál tejföllel, olivaolajjal és kevés húslével (el is hagyható) összeturmixoljuk. A kifőtt tésztát beleforgatjuk a spenótos szószba.
  • A tésztát tányérra szedjük, a golyókból párat ráteszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése