2015. május 16., szombat

Epres-kakaós pohárkrém




Hozzávalók (2 pohárhoz):
20 dkg eper
1,5 ek nádcukor
180 gr mascarpone
fél pohár natúr joghurt
30 ml tejszín
2 ek porcukor
1 tk vaj
1 ek kakaópor
2 ek forró víz
100 gr keksz




  • 14 dkg epret 1 evőkanál nádcukorral puhára főzünk és villával kicsit összetörjük. Félretesszük hűlni.
  • A mascarpone-t elkeverjük a joghurttal és felvert tejszínnel, majd hozzáadunk két evőkanál porcukrot, összekeverjük. Amíg a többi hozzávalóval foglalkozunk, a krémet betesszük a hűtőbe.
  • A vajat egy edényben felolvasztjuk, hozzáadunk fél evőkanál nádcukrot és a kakaóport. Amikor a kakaópor felolvadt, a forró vizet hozzákanalazzuk és összefőzzük. Félretesszük hűlni.
  • A kekszet megdaráljuk (ne túl finomra), majd a poharak aljára teszünk belőle. Ezt követően jön a többi réteg: krém, eper, krém, csoki, keksz, eper.
  • A végén 6 dkg epret apró kockára vágunk, és a poharak tetejére halmozzuk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.





2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, holnap elkészítem! Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Judit! Remélem elkészítetted és ízlett :) Nálunk nagy sikere volt :)

    VálaszTörlés