Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (feltekerve, nem mirelit)
4 füge
4 nagyobb szilva
cukor
fahéj
dió
tojás
- A fügét és a szilvát megmossuk, kockára vágjuk, majd ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítjük.
- A leveles tésztát egy tepsire téve kitekerjük (ha nincs alatt sütőpapír, előtte béleljük ki vele a tepsit), és a középső harmadára helyezzük a tölteléket. A két oldalsó harmadot éles késsel átlósan bevagdossuk, majd felváltva a töltelékre hajtjuk. A felesleget a szélekről vágjuk le, ezzel tudjuk a két végét is "betömni".
- A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk durvára tört dióval, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Az alapötletet ez a videó adta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése