Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg sütőtök
1 ek natúr krémsajt
2 szál rozmaring
só
bors
25 dkg szélesmetélt
1 ek olivaolaj
szeletelt bacon
tökmag
- A sütőtököt feldaraboljuk, a darabokat kicsit bevágjuk és a rozmaringot beleszúrjuk. Ha puhára sült, a rozmaringot eltávolítjuk, egy kanállal kikaparjuk a húsát, és a krémsajttal együtt, botmixerrel pürésítjük. Sóval és borssal ízesítjük.
- A tésztát sós vízben kifőzzük, a bacont felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk.
- A leszűrt tésztát meglocsoljuk olivaolajjal és a sütőtökös krémmel összeforgatjuk.
- Tálaláskor pirított baconnel és tökmaggal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése