2015. december 6., vasárnap

Sütőtökös-krémsajtos tészta pirított szalonnával


Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg sütőtök
1 ek natúr krémsajt
2 szál rozmaring
bors
25 dkg szélesmetélt
1 ek olivaolaj
szeletelt bacon
tökmag


  • A sütőtököt feldaraboljuk, a darabokat kicsit bevágjuk és a rozmaringot beleszúrjuk. Ha puhára sült, a rozmaringot eltávolítjuk, egy kanállal kikaparjuk a húsát, és a krémsajttal együtt, botmixerrel pürésítjük. Sóval és borssal ízesítjük.
  • A tésztát sós vízben kifőzzük, a bacont felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk.
  • A leszűrt tésztát meglocsoljuk olivaolajjal és a sütőtökös krémmel összeforgatjuk.
  • Tálaláskor pirított baconnel és tökmaggal megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése